Speciaal smeervet
Door het gebruik van ons speciaal smeervet lopen bewegende delen in o.a. spuitgietmatrijzen nooit meer vast.
Matrijsmakers en spuitgieters gebruiken ons speciaal smeervet waardoor een optimale werking van het gereedschap gegarandeerd is.
Het smeervet heeft een reparerende werking in die zin dat het behandelde oppervlak voorzien wordt van een super gladde smeerfilm
zodat onderdelen tijdens gebruik behandeld en gerepareerd worden. Oude versleten geleidepennen en bussen bijvoorbeeld kunnen op
die manier nog vele jaren dienst doen zonder ooit vervangen te hoeven worden.
Ons speciaal smeervet behandeld en repareerd (oude en versleten) bewegende delen binnen enkele uren.
Speciaal smeervet
 • Beschadigde geleidepen

  1/5

 • Opschuren geleidepen

  2/5

 • Invetten geleidepen

  3/5

 • Invetten scheen

  4/5

 • Invetten scheen geleiding

  5/5

prijs: € 12,39 excl. b.t.w.
Per tube van 125 ml.
* Staffel korting.
Bij afname 10 tubes, 10% korting.
Bij afname 20 tubes, 15% korting.
Bij afname boven 30 tubes, 20% korting.
Details:
1/ Beschadigde onderdelen eerst goed schoon en vetvrij maken.
2/ Vervolgens de beschadigingen weg slijpen en of schuren.
3/ Smeervet aanbrengen op het gehele oppervlak.
4/ Daarna het onderdeel zoals normaal terug monteren in het gereedschap.
5/ Het gereedschap zoals normaal in gebruk nemen.
6/ Het onderdeel zal na behandeling nooit meer vastlopen.
Het speciale smeervet kent talloze toepassingen als het gaat om levenslange smering van bewegende delen.
Het kan ingezet worden onder de meest extreme omstandigheden zoals grote lagerdrukken, grote druk op geleidebanen van machines,
lagers met extreem hoge toerentallen, enz. enz. maar juist ook bij kunststofspuitgietmatrijzen op uitstootpaketten, schenen
geleide pennen en bussen, schuiven en uitstoothulzen zelfs onder temperaturen boven 250 graden celsius (getempereerde matrijzen).
Klik op onderstaande tabbladen om nog meer toepassingen te bekijken.
Alles sluiten Alles openen
Kunststofspuitgiet matrijzen en stempels
Kunststofspuitgiet matrijzen zijn vaak complex en hebben veel bewegende delen die goed moeten functioneren onder extreme omstandigheden. Matrijzen die een miljoen slagen maken zijn geen uitzondering en daarom is smering van de bewegende delen uitermate belangrijk voor een goede werking van het gereedschap. Omdat we vaak te maken hebben met bewegende delen vlak bij de caviteiten wordt daar vaak gebrekkig gesmeert omdat we geen vet op het product willen hebben en en juist daar ontstaan vaak de eerste problemen.
Door het gebruik van ons speciaal smeervet welke maar minimaal aangebracht hoeft te worden op voornoemde bewegende delen is de smering van die delen toch altijd gegarandeerd waardoor stilvallen van het gereedschap tijdens productie niet meer voorkomt. Zo bespaard u geld, tijd en houd u uw klanten tevreden.
Lagers (hoge druk en high speed)
Ook lagers werken vaak onder grote belastingen en lopen gewoonlijk stuk op een gebrekkige smering of een ander (verkeerd) gebruik dan de fabrikant heeft opgegeven.
Ons advies is dan ook om bij het aanschaffen van een nieuw lager het orginele vet te verwijderen en het lager te vullen met ons speciaal smeervet. Op die manier gaat uw lager levenslang mee en kan zelfs zwaardere belastingen hebben dan opgegeven door de fabrikant.
Tanwielkasten en andere overbrengingen
Tandwiel kasten die dagelijks zwaar belast worden moeten om vast lopen te voorkomen regelmatig van nieuw smeervet voorzien worden omdat het smeervet snel in kwaliteit achteruit gaat en zijn smerende eigenschappen verliest.
Vanwege het feit dat ons speciaal smeervet een bestanddeel bevat wat in geen enkel ander smeervet zit is de verversingsinterval van uw tandwielkast of andere overbrenging vele malen minder dan voor heen.
Ons speciaal smeervet zet een super gladde smeerfilm af op de bewegende delen waardoor de tanwielen soepeler lopen en minder energie consumeren. Hierdoor worden overbrengingen minder warm en bespaart u energie en dus kosten.
Overige toepassingen
Ons speciaal smeervet kent vele toepassingen. Of het nu gaat om een complexe kunststofspuitgiet matrijs of een simpele fietsketting, de toepsssingen zijn legio.
Als u meer wilt weten over de toepassingen en gebruik van ons speciaal smeervet kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen zodat wij kunnen bepalen of uw machine, matrijs of ander gereedschap gesmeert kan worden met dit smeervet.
Let op: Ons speciaal smeervet zet een super gladde smeerfilm af op de bewegende delen en heeft dus een laagdikte. In de praktijk houd dat in dat er genoeg speling tussen de bewegende delen onderling moet zijn om ons vet in te kunnen zetten.